Genomförda event 2017

8:e oktober. Orrefors. I vacker höstskog vandrade vi längs Vapenbäcksån till Orranäsa Gärde  och berättade om vattnets och skogens betydelse för dåtidens industrier och nutidens människor.

10:e september.  Vi firade Geologins Dag – där vi berättade om det okända Svartbäcksmåla ur ett geologiskt perspektiv.

13:e augusti. Natur- och kulturguidning i Höneström. Vi gick till ravinen Uva Klöva och gick in i stugan där prominenta gäster och kungligheter har skrivit sina namn på väggar och tak.

23:e juli. Guidad vandring i Svartbäcksmåla. Vi hittade spår i naturen från en svunnen tid. Vattnets betydelse och skogens läkande kraft.

9:e juli. Vandring längs Bielkeleden vid Rostocka Holme. Berättelser om 1400-talsriddare, borgen och istid.

6:e juni. Nationaldagsguidning med allsång och tårta i Grytsjön. En svårtillgänglig plats med unik fauna och flora samt spännande historia.

28:e maj. Trevlig guidning i Madesjö Klockaräng. Berättelser om kyrkstallarna, bondelivet och danska bataljer med Sven Krååk.

26:e maj. Huvudhultakvarn. Guidning i samarbete med Länsstyrelsen med engagerade och kunniga deltagare.

20:e maj. Härlig guidning i Smedjevik med berättelser om myrmalm och lantmätarmord.

14:e maj. Geologisk guidning i Örsjö. Spännande berättelser om granitens skapande och senaste istiden.

13:e maj. Cykeltur till Rismåla. En uppskattad guidning i härligt vårväder. Tack till Nybro Kommun.

9:e april. Guidning i Stocksmyr/Brännan i Kosta. Maria färdades i tiden och tranorna, som hade lagt godisägg till oss, visade sig till slut.

12:e mars. Guidning i Moshult. Från Vilhelm Mobergs skola till Moshults Stationshus via pestkyrkogården med magiska inslag.

Release-party i Svartbäcksmåla. Den 12:e februari drog vi igång säsongen och släppte årets guideprogram. Tipspromenad och korvgrillning i perfekt vinterväder.

Programmet finns att hämta på biblioteken och kommunhusen i Emmaboda och Nybro samt i Bohmans Bokhandel i Nybro.