FAQ – Vanliga frågor

1) Vad kostar era guidningar? 

Minsann en av våra vanliga frågor! Guidningarna i vårt årliga program (broschyren) varierar från guidning till guidning.  Betalas kontant eller med swish på plats.
Swishnr: 123 236 31 25

2) Varför är guidningarna gratis ibland?

Ibland köper kommuner, länsstyrelser och andra organisationer in uppdrag av oss och då får vi betalt av dem istället för av er deltagare.

3) Hur ofta har ni guidningar?

Vi erbjuder guidningar den 2:a söndagen i månaden enligt vårt årliga guideprogram. Framför allt kan du hålla utkik under kommande guidningar men om du gillar oss på Facebook så får du enkelt information om alla våra event eftersom vi marknadsför allt där. Vill du boka oss för en guidning eller en utomhusaktivitet så går det alldeles utmärkt. Titta gärna under fliken Guider för mer information och kontaktuppgifter.

4) Behöver man anmäla sig i förväg?

Ja. Detta är en anpassning som vi har behövt göra på grund av Covid -19. Antingen bokar och betalar du online eller så föranmäler du dig till ansvarig guide som du hittar kontaktuppgifter till på bokningssidan.

5) Måste man använda onlinebokningen?

Nej, det går bra att föranmäla sig till respektive guide och sen betala kontant eller via swish på plats. Du behöver dock gå in på bokningssidan för att läsa om evenemanget och för att hitta kontaktuppgifter till guiderna.

6) Ska vi ha fika med oss?

Ja, oftast så bär vi med oss fika och tar en paus halvvägs. Om mat eller fika däremot ingår så framgår det av informationen om just den guidningen.

7) Är era turer handikappanpassade?

Varje år har vi guidningar i lättillgänglig terräng för att alla ska kunna vara med. Det framgår av informationen gällande guidningarna. Beskrivningen ”kort och lättsam guidning” passar alla. 

8) Kan vi anlita er för guideuppdrag?

Ja, vi skräddarsyr både event med aktivitet eller rena natur- och/eller kulturguidningar. Vill ni t.ex. besöka glasbruk så ordnar vi det också. Ni kan komma med önskemål gällande både plats och aktivitet eller så hjälper vi er med allt. Maila glasriketguiderna@outlook.com

9) Kan ni guida i glasbruken?

Ja, många av oss guider har kunskaper om både glas och design så det är bara att kontakta oss för att få mer information!

Har du fler vanliga frågor men som du inte hittar svar på här, så får du gärna påpeka det för oss.