Vad finns att uppleva?

Vill du uppleva Glasriket på riktigt?

Om du vill uppleva det riktiga Glasriket så ska du låta oss guida dig! Här finns nämligen många dolda natur- och kulturskatter. Låt oss visa dig och berätta om rullstensåsar, dödisgropar, blocklandskap, mossor, källor, kolbottnar, tjärdalar, jordkulor, kolarkojor, odlingsrösen, gamla skrönor & mycket mer….. Allt i den vackra & hälsosamma naturen. Vi berättar t.ex. varför det inte finns några sjöar på väg till Kalmar och varför glasriketbönderna var tvungna att ge upp och emigrera, eller varför vi äter hyttsill på glasbruken. 

I våra månadsguidningar varierar vi platser och teman för att locka dig som deltagare, men också för att bredda vår egen kunskap och för att det är roligt att hitta nya smultronställen. Även vi vill uppleva Glasriket fullt ut. 

När ni anlitar oss som guider kan vi kombinera med besök i museum eller glasbruk, visa kulturhistoriska platser eller bara vandra längs de många vandringsleder som finns. Varför inte laga mat utomhus eller fika i skogen tillsammans? Vi väver in allemansrätt och berättar vad man får och inte får göra i skog och mark. 

Vi har mycket att erbjuda för dig som vill uppleva Glasriket!

Oavsett om du kommer som barnfamilj, glasfantast, naturälskare, fiskare, shoppingfantast eller vandrare, så kan vi hjälpa dig med passande upplevelser och boenden. På glasriket.se finns mycket information men vi kan hjälpa dig att sy ihop din vistelse. Maila oss på glasriketguiderna@outlook.com

Vi anpassar nu våra guidningar till Covid -19 och du behöver som ett led i detta föranmäla dig till våra månadsguidningar. Det gör du genom att boka online eller genom att kontakta ansvarig guide. Avbokning kan ske fram till evenemangets start. Vi har ett begränsat max antal deltagare på 15 personer. Vi håller avstånd och har dessutom handsprit med oss. Du stannar naturligtvis hemma om du inte är fullt frisk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *